2.500.000 Yabancı Turist Akını! Sezonda Muğla da Rekor Cepte!

2.500.000 Yabancı Turist Akını! Sezonda Muğla da Rekor Cepte!
Muğla, bu yılın ilk 8 ayında 2,5 milyonu aşkın yabancı turist ağırladı. En çok turist İngiltere, Rusya ve Polonya'dan geldi. Bu rakam, turizm sezonunda Muğla için yeni bir rekor anlamına geliyor.

Muğla Türkiye’nin önde gelen turizm merkezlerinden biri olarak 2024'ün ilk 8 ayında 26 milyondan fazla yabancı turisti ağırladı. İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü verilerine göre özellikle İngiltere Rusya ve Polonya’dan yoğun ziyaretçi alan şehirde en fazla turist 11 milyon kişi ile İngiltere'den geldi.

Rusya’dan 278 bin Polonya’dan ise 211 bin turist şehri ziyaret etti. Muğla geçen yıla oranla yaklaşık yüzde 8’lik bir artışla 2023 yılının aynı döneminde ağırladığı 24 milyon yabancı turisti geride bıraktı. Şehir aynı zamanda 7 ila 10 milyon yerli turist tarafından da tercih ediliyor.

Muğla Valisi İdris Akbıyık şehrin sadece deniz kum ve güneşiyle değil aynı zamanda tarihi ve doğal güzellikleri antik kentleri ve lüks otelleriyle de turistlerin gözdesi olduğunu belirtti. Spor turizmiyle de öne çıkan kent birçok ulusal ve uluslararası organizasyona ev sahipliği yapıyor.

Dalyan bölgesinde ise butik otellere olan ilgi artmış durumda. Dalyan Otelciler ve Turizmciler Derneği Başkanı Ali Mürşit Yağmur gurbetçilerin yoğun olarak bölgeyi tercih ettiğini özellikle İztuzu kumsalı ve tarihi yerlerin bu tercihleri artırdığını ifade etti.

Kentte yıl boyunca süren kültürel sanatsal ve sportif faaliyetler de turist ilgisini canlı tutuyor.

Alanya Medya Haber / ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.