Zeytin hasadı hayırlısıyla Alanya semalarında başladı!

Zeytin hasadı hayırlısıyla Alanya semalarında başladı!
Alanya'da zeytin hasadı başladı. Alanya Ziraat Odası Başkanı Tahir Göktepe üreticileri hastalıklar ve doğru hasat yöntemleri konusunda uyararak yerli üretime destek çağrısında bulundu. Bu yılki zeytin rekoltesinin yüksek olacağını belirtti.

Alanya Ziraat Odası Başkanı Tahir Göktepe, Alanya'da zeytin hasadının başladığını duyurarak üreticilere önemli uyarılarda bulundu. Bu yıl zeytin rekoltesinin geçen yıla göre ciddi bir artışla yüzde 80-90 seviyelerine ulaşacağını belirten Göktepe, zeytinciliğin Alanya'da hızla geliştiğini ifade etti.

Üreticilere doğru hasat yöntemleri konusunda tavsiyelerde bulunan Göktepe, zeytinlerin yere düşmeden toplanmasının önemine dikkat çekti. Özellikle siyahlaşan zeytinlerin sofralık olarak değerlendirildiğini, yağlık zeytinler için fabrikalarda sıkım işlemlerinin başladığını vurguladı. Hastalıklar ve zararlılar konusunda uyanık olunması gerektiğini söyleyerek, zeytin sineği ve halkalı leke hastalığına karşı üreticilerin önlem almasını önerdi. Göktepe, zeytin ağaçlarına zarar verebilecek yanlış hasat yöntemlerinden kaçınılmasını ve bunun yerine modern makine ekipmanlarının kullanılmasını tavsiye etti. Zeytinyağı fiyatlarının bu ayın sonunda belirleneceğini ve yağışların hasadı hızlandıracağını belirten Göktepe, tüketicilere de sahte zeytinyağı konusunda uyarılarda bulundu. Sahte zeytinyağına karşı analizlerin yapıldığını, güvenilir üreticilerden veya fabrikalardan alışveriş yapılması gerektiğini söyledi. Yerli üretimi destekleyen tüketicilere teşekkür eden Göktepe, güvenilir gıdaya ulaşmanın mümkün olduğunu ekledi.

Alanya medya haber / ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.