İndirim ortadan kalktı Alanya! Hevesler kursakta!

İndirim ortadan kalktı Alanya! Hevesler kursakta!
Alanya'da erken rezervasyon indirimleri, artan maliyetler nedeniyle azaldı. KONTİD Başkanı Ali Orkan, maliyetlerin yükselmesinden dolayı erken rezervasyon fırsatlarının eskisi gibi cazip olmadığını belirtti.

2024 turizm sezonu sona ererken Alanya'daki tatilciler erken rezervasyon indirimlerinin azalmasından dolayı hayal kırıklığı yaşıyor. Konaklı Turistik İşletmeciler Derneği (KONTİD) Başkanı Ali Orkan artan maliyetlerin indirim oranlarını düşürdüğünü belirtti.

Orkan maliyetlerin neredeyse her alanda arttığını ve bu durumun yıllardır devam eden erken rezervasyon indirimlerini baltaladığını söyledi.

Avrupa pazarındaki birçok acente kış döneminde sattıkları odalarda hala ciddi indirimler alabilse de Türkiye'deki turizm işletmeleri bu fırsatı sağlayamıyor. Enflasyonun ve turizm maliyetlerinin sürekli artışı sektörü olumsuz etkiliyor.

Orkan erken rezervasyonların tamamen ortadan kalkmasının söz konusu olmadığını ancak indirimlerin önceki yıllara göre daha düşük seviyelerde olacağını ifade etti. 2025 sezonu için rezervasyonların Kasım ayında başlayacağını belirtti.

Turizm sektörü döviz kurlarındaki dalgalanmalardan ve artan işletme giderlerinden dolayı zor bir dönemden geçiyor ve işletmeciler bu mali baskılar altında tüketicilere eskisi kadar cazip indirimler sunamıyor.

Alanya gibi turistik bölgelerde tatilciler hem maliyet artışlarından hem de azalan indirimlerden etkileniyor bu da sektörde bir hayal kırıklığı yaratıyor.

Alanya medya haber / ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.