Turistik yer Alanya da o fiyatlar düştü, ancak ne rağbet var ne de insan seli!

Turistik yer Alanya da o fiyatlar düştü, ancak ne rağbet var ne de insan seli!
Alanya'da turistik yerlerde fiyatlar düşmesine rağmen, beklenen ilgi ve kalabalık görülmüyor. Fiyat indirimi turisti ya da yerli halkı o yerlere çekmeye yetmemiş, oralarda yoğun bir ziyaretçi akını yaşanmıyor doğrusu işte detaylar.

Alanya’da son dönemde sebze ve meyve fiyatlarında yüzde 50’ye varan düşüşler yaşandı. Özellikle taze fasulye ve limon gibi ürünlerde önemli fiyat gerilemeleri görülürken bu düşüş vatandaşları sevindirdi. Domates salatalık patlıcan biber soğan ve patates gibi temel gıda maddelerinde de fiyatlar belirgin bir şekilde azaldı ve bu durum pazar alışverişlerini bir nebze kolaylaştırdı.

Muz gibi bazı ürünlerde fiyat artışları da gözlendi. Hava koşullarının değişmesi yani sıcaklıkların düşmesi ve yağışların artması bu düşüşün ana nedenlerinden biri olarak öne çıkıyor. Üretimin artmasıyla birlikte arz da yükseldi ve arz-talep dengesindeki bu değişim fiyatları aşağı çekti.

Pazarcı esnafı fiyatların gerilemesine rağmen eski kalabalığın olmadığını ve alım gücündeki genel düşüş nedeniyle vatandaşların alışveriş miktarlarını azalttığını ifade ediyor. Alım gücündeki bu zayıflama fiyatlardaki düşüşe rağmen vatandaşların istedikleri kadar ürün alamamalarına yol açıyor.

Ekonomik koşulların etkisiyle birçok kişi temel ihtiyaçlarını karşılamada zorluk yaşamaya devam ediyor. Semt pazarlarındaki fiyat düşüşlerine rağmen alım gücünün zayıflığı nedeniyle vatandaşlar hala ekonomik baskı altında kalıyor ve bu da tüketim alışkanlıklarını olumsuz yönde etkiliyor.

Alanya’da sebze ve meyve fiyatlarındaki düşüşler vatandaşlar için bir nebze rahatlama sağlasa da alım gücünün zayıflaması alışveriş miktarlarını kısıtlamaya devam ediyor. Pazarcı esnafı da satışların beklenen seviyelerde olmadığını ve eski kalabalığı göremediklerini belirterek ekonomik şartların alışveriş üzerindeki olumsuz etkisine dikkat çekiyor.

Alanya Medya Haber / ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.