Ah eski Bodrum Ah! Eski Bodrumdan kimler kaldı!

Ah eski Bodrum Ah! Eski Bodrumdan kimler kaldı!
Eski Bodrum’un doğal güzellikleri, sakin ve huzurlu atmosferi ile günümüzün turistik Bodrum'u arasındaki farklar! Eskiden Bodrum’da yaşayan yerli halkın, sadeliğin ve doğallığın zamanla kaybolduğu ve dahası işte detaylar.

Geçmiş Bodrum şehrine duyulan özlem o anlara dair izler bu haberde yer alıyor. Bodrum'un her yaştan insan için farklı anlamlar taşıdığına dikkat çeker. Maça Kızında kahvaltı ederken 1977'de Bodrum'da yaşanmış anılar anlatılır. Bodrum’da entelektüel çevrelerle geçirilen günler akşamüstü partileri ve sahilde şık masalar gibi nostaljik sahneler.

Türkbükü’nün 2000'lerdeki popülerliğini ve bu yeni dönemi. Bodrum'un popülerleşmesi İstanbul’un bir mikrokozmosuna dönüşmesi olarak görülür. Bodrum’a gelen kitlelerin yazarın gözlemlerine göre İstanbul'un elitlerinden oluştuğu ve burayı kendi dünyalarına benzettikleri anlatılmaktadır.

Bodrum’un değişimi yapılaşma ve pahalılaşma eleştirilir. Tatil yapılamayacak kadar ticari hale gelen Bodrum için de büyük bir hayal kırıklığıdır. Doğal güzelliklerin hâlâ var olduğudur. Bir zamanlar Bodrum’un özgünlüğünü oluşturan yerel dokuların kaybolduğu ve Bodrum’un cazibesinin giderek azaldığıdır.

Eski Bodrum’a özlem duyan kişilerin de bir klişeye dönüştüğünüdür. Bu değişime karşı nostalji duysa da gelecek yıllarda bu nostaljinin daha da büyüyeceğine inanır. Bodrum ise artık sadece hatıralar üzerine inşa edilen otellerden ibarettir.

Alanya Medya Haber / ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.