Gazipaşa-Alanya Havalimanı Ağustos ayının rekorunu kırdı!

Gazipaşa-Alanya Havalimanı Ağustos ayının rekorunu kırdı!
Gazipaşa-Alanya Havalimanı Ağustos ayında rekora imza attı. Yoğun hava trafiği sebebiyle iç ve dış hat uçuşlarında geçen yıla nazaran büyük bir artış gözlemlendi.

Dünyanın ve Türkiye'nin dört bir yanından Alanya'ya seyahat edenlerin en fazla tercih ettiği ulaşım haline gelen havalimanı uçuşları bölgede de etkisini gösterdi.

Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü verilerine göre Ağustos ayı yolcu sayısı 393 bin bandında olup kayıtlara geçti. Geçen yıla göre artış yaşanan sefer ve yolcu sayıları havalimanında da yoğunluğa sebep oldu. Peki Temmuz ayındaki rakamlar neydi?

2024 Temmuz- Gazipaşa/ Alanya Havalimanı yolcu sayısı verileri

2024 yılı Temmuz ayında Gazipaşa/ Alanya Havalimanı kullanımı sayılarına bakıldığında iç hatlarda 2 bin 298 sefer gerçekleşti. Toplam 275 bin 813 yolcu havalimanı uçuşlarını tercih etti.

Dış hatlarda ise gerçekleştirilen sefer sayısı 2 bin 1 olarak belirlendi. İç hatlara göre daha yoğun olan dış hatlarda yolcu sayısı ise 308 bin 688 olarak açıklandı.

2023 Ağustos ayında dış hat sefer sayısı 1896'ydı.

2023 yılına kıyasla 2024 yılında dış hat seferleri 2 bin 524'e yükseldi. Geçen yıla göre büyük bir artış yaşanan sefer ve yolcu sayılarının turizme bağlı olduğu görüşleri de bir hayli yaygınlaştı.

Alanya Medya/ ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.