SGK girişi 2008 sonrası olanlar 1800-4400 prim yetiyor!

SGK girişi 2008 sonrası olanlar 1800-4400 prim yetiyor!
2008 ve sonrası SGK girişi olanlar için az primle erken emeklilik fırsatı sunulacak. Yeni düzenleme, bu dönemde sigortalı olanlara erken emeklilik imkanı sağlayacak.

2008 sonrası SGK girişi olanlar için erken emeklilik fırsatları belirli şartlarla yaş sınırı olmaksızın mümkün hale geliyor. Özellikle engelli bireyler ve iş gücü kaybı yaşayanlar bu kapsamda avantajlardan yararlanabiliyor.

Engelli bireyler için %40 ve üzeri engel oranına sahip olmaları durumunda vergi indirimi ile erken emeklilik hakkı sunuluyor. Sigortalılık süresi 15-20 yıl arasında değişirken prim gün sayısının 3600-4400 arasında olması gerekiyor. 2008 öncesi SGK girişi olan memurlar da bu haktan yararlanabiliyor. Engelli emekliliği için gerekli belgelerle SGK'ya başvuru yapılması ve hastaneden alınacak sağlık raporuyla süreç tamamlanıyor.

Diğer bir erken emeklilik seçeneği ise malulen emekliliktir. %60 ve üzeri iş göremezlik raporu alan bireyler en az 5 yıl prim ödemesi yani 1800 gün primle malulen emekli olabiliyor. Malulen emekli olabilmek için SGK'ya başvuru yapılarak hastaneye sevk işlemi gerçekleştiriliyor ve alınacak heyet raporu %60'ın üzerindeyse malulen emeklilik hakkı kazanılıyor. Bu fırsatlar özellikle eyt düzenlemesini kaçıran veya belirli sağlık sorunları nedeniyle çalışamayacak durumda olanlar için cazip alternatifler sunuyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.