iOS 18: İphone hangi modellere geldi, hangi İphone modeli bu güncellemeyi yükleyebilecek?

iOS 18: İphone hangi modellere geldi, hangi İphone modeli bu güncellemeyi yükleyebilecek?
iOS 18 güncellemesi, iPhone 11 ve daha yeni modellere sunuldu. Yani iPhone 11, 11 Pro, 11 Pro Max ve sonrasında piyasaya çıkan iPhone 12, 13, 14 ve yeni tanıtılan iPhone 15 serisi iOS 18'i yükleyebilecek. iPhone XS, XS Max, XR gibi eski modeller ise bu güncellemeyi alamayacak.
iOS 18 güncellemesi 16 Eylül’de tüm uyumlu iPhone’lara sunulacak. Güncellemeyi iPhone XS ve sonrasındaki modeller alabilecek ve iOS 18.1 güncellemesi ise Apple Intelligence özelliklerini içerecek yalnızca iPhone 15 Pro ve sonrası modellerde kullanılabilecek.
Yeni Özellikler: iOS 18 ana ekran özelleştirmeleri yeniden tasarlanmış Denetim Merkezi ve gelişmiş iMessage özellikleriyle dikkat çekiyor ve ana ekranda simgeleri kişiselleştirebilir Denetim Merkezi’nde kontrolleri düzenleyebilir ve iMessage’da yeni efektler biçimlendirme seçeneklerini kullanabilirsiniz.
Tüm uygulamalar Face ID veya Touch ID ile kilitlenebiliyor ve gizlenebiliyor gelişmiş uygulamalar: Fotoğraflar uygulaması yapay zeka destekli özellikler ile yenilenirken istenmeyen nesneleri temizleme gibi yeni araçlar eklenmiş.
Parolalar uygulaması artık ayrı bir uygulama olarak sunuluyor ve güvenlik özellikleri artırılmış ve oyun ve Tarayıcı Yenilikleri: iOS 18 ile iPhone’lara oyun modu geliyor bu mod arka plan etkinliklerini azaltarak performansı artırıyor ve ses gecikmesini minimuma indiriyor.
Safari tarayıcısında dikkat dağıtıcı öğeleri gizleme seçeneği ile web deneyimi daha sade hale getirilebiliyor.
Alanya Medya / ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.