Artık orada bağırma yasak oldu! Kontrol ise terazi ile olacak! İşte detaylar.

Artık orada bağırma yasak oldu! Kontrol ise terazi ile olacak! İşte detaylar.
Antalya'daki pazarlarda artık bağırarak satış yapmak yasaklandı. "Domatese gel, sulu limon" gibi ifadeler kullanılmayacak. Vatandaşların aldığı ürünlerin gramajını kontrol edebileceği teraziler pazar alanlarına yerleştirildi. Eğer ürünlerin belirtilenden düşük gramajda olduğu tespit edilirse, esnafa 2 bin 50 lira ceza uygulanacak.

Antalya’da pazarlarda yüksek sesle bağırarak satış yapma dönemi sona erdi ve yeni bir denetim dönemi başladı. Esnafların "Domatese gel sulu limon kesmece karpuz" gibi bağırarak müşteri çekme yöntemleri yasaklandı.

Bu yasağa uymayanlara Kabahatler Kanunu çerçevesinde ceza uygulanırken aynı kabahati tekrarlayanlara ise üç hafta boyunca tezgah açmama cezası veriliyor. Bunun yanı sıra gramajdan şüphelenen müşteriler için pazar girişlerine teraziler yerleştirildi.

Müşteriler bu terazilerde aldıkları ürünlerin gramajını kontrol edebiliyor ve eğer ürün eksik çıkarsa zabıtaya şikayette bulunabiliyorlar. Zabıtalar alışveriş yapanların mağduriyetini giderip esnafa 2 bin 50 lira ceza kesiyor. Yüksek sesle satış yapan esnafa da bin 295 lira ceza uygulanıyor. Eğer bir esnaf aynı yıl içinde üç kez ceza alırsa üç hafta boyunca tezgah açma yasağıyla karşı karşıya kalıyor. Bu yeni düzenleme hem müşterilerin gönül rahatlığıyla alışveriş yapmalarını sağlıyor hem de pazar yerlerinde daha huzurlu bir alışveriş ortamı yaratıyor. Pazar esnafı ve müşteriler bu yeni uygulamalardan genel olarak memnun görünüyor; birçok kişi tartı kontrolü sayesinde güvenli alışveriş yaptıklarını belirtiyor.

Kaynak: ntv

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.