Yılanların apartma istilası: Peki neden yılanlar apartmanlarda?

Yılanların apartma istilası: Peki neden yılanlar apartmanlarda?
Son zamanlarda, yılanların apartmanları istila etme vakaları artış göstermeye başladı. Bu durumun temel sebebi ise aşırı sıcaklıklar. Yılanlar, sıcaklardan korunmak amacıyla serin ve gölge alanlar arıyorlar, bu da onları apartmanlara yönlendiriyor. Özellikle şehirleşmenin artması ve doğal yaşam alanlarının daralması da yılanların yerleşim yerlerine yaklaşmasını tetikleyen etkenlerden biri.

Elazığ’da artan yılan sayısı halkı tedirgin ederken uzmanlar yılanların apartmanlara girmesinin nedeninin sıcak havalardan korunma isteği olduğunu açıkladı. Fırat Üniversitesi’nden Dr. İbrahim Akın Temizer yılanların aşırı sıcaklardan bunalıp serin yerler arayışına girdiğini ve bu yüzden yerleşim alanlarına sığındığını belirtti.

Temizer bu durumun geçici olduğunu ve yaklaşık 15 gün içinde yılanların doğal yaşam alanlarına döneceğini havaların serinlemesiyle birlikte kış uykusuna yatacaklarını söyledi. Havaların ısınmasıyla sulak ve yeşil alanlardan çıkıp apartman ve evlere kadar giren yılanlar vatandaşlar arasında büyük korku ve endişe yaratıyor. Aslında uzmanlar bu durumun geçici olduğuna vurgu yaparak halkın panik yapmaması gerektiğini yılanlarla karşılaşıldığında yetkililere haber verilmesinin önemini dile getiriyor. Yılanların doğalarına döneceği ve toprağın altına çekilerek kış uykusuna yatacağı bu dönemde özellikle halkın dikkatli ve bilinçli olması gerektiği belirtiliyor.

Alanya Medya Haber / ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.