Emekli Bafralı Öğretmendeki Antika aşkı! Dağları tepeleri aştı!

Emekli Bafralı Öğretmendeki Antika aşkı! Dağları tepeleri aştı!
Bafralı emekli öğretmen Mustafa Yürük, 13 yaşından itibaren topladığı yaklaşık 1500 antika ve tarihi eseriyle evini adeta bir müzeye dönüştürmüştü. Şimdi ise bu birikimini sergilemek ve paylaşmak için küçük bir dükkan açtı. Antika tutkusunu genç yaşlarda keşfeden Yürük, koleksiyonunu genişleterek yaşamına anlam katmaya devam ediyor.

Bafralı emekli öğretmen Mustafa Yürük 13 yaşından beri antika ve tarihi eser toplamaya olan tutkusunu sürdüren biri.

Ortaokul yıllarında başlayan bu ilgi öğretmenlik yıllarında da devam etmiş ve yılların birikimiyle oluşturduğu koleksiyonu sayesinde evini adeta bir müzeye çevirmiş. Maddi değer yerine bu eserlerin tarihi ve kültürel önemine vurgu yapan Yürük koleksiyonunun geçmiş ile gelecek arasında bir köprü görevi gördüğünü belirtiyor.

Zamanla büyüyen koleksiyonunu sergilemek için 2024 yılının Mart ayında Bafra’da küçük bir dükkan açmış. Hem evinde hem de dükkanında sergilenen bu nadide eserler antika meraklılarının ilgisini çekerken Yürük bu hobiyi sadece bir kişisel zevk olarak değil aynı zamanda gelecek nesillere bırakılması gereken bir miras olarak görüyor.

Kendisi için yatırımın maddi gelirlere değil çocuklara yapılması gerektiğini düşünen Yürük antika ve tarihi eserleri korumaya hayatı boyunca devam edeceğini ifade ediyor.

Kaynak: gazetegercek

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.