Devlet vatandaşının daima yanındadır. Elektrikte, Doğalgazda…

Devlet vatandaşının daima yanındadır. Elektrikte, Doğalgazda…
Enerji Bakanı Alparslan Bayraktar, devletin doğal gaz ve elektrik faturalarının yüzde 60'ını karşılamaya devam edeceğini açıkladı. Devlet, bu destekle vatandaşlarının yanında olmaya devam ediyor.

Enerji Bakanı Alparslan Bayraktar doğalgaz ve elektrik faturalarına devlet desteğinin devam edeceğini duyurdu ve yapılan açıklamaya göre vatandaşların 1000 liralık doğalgaz ve elektrik faturalarının yüzde 60'ı yani 600 lirası devlet tarafından karşılanacak.

Bayraktar bu desteklerin artan küresel enerji fiyatlarına karşı vatandaşları korumak amacıyla sürdürüleceğini ve destek mekanizmasının daha etkin kullanılmasının hedeflendiğini belirtti. Gelir düzeyi yüksek tüketiciler için ise maliyet odaklı bir fatura yansıtma yöntemi uygulanabileceğini vurguladı.

Sakarya Gaz Sahasından gelecek doğalgaz üretimine de değinen Bayraktar şu anda günlük 6 milyon metreküp üretim seviyesine ulaşıldığını ve bu miktarın 2026 yılına kadar günlük 20 milyon metreküpe çıkarılmasının planlandığını ifade etti. Böylece 26 milyon hanenin doğal gaz ihtiyacının şu anda karşılandığını 2026 yılı itibarıyla ise 8 milyon haneye yetecek bir üretim kapasitesine ulaşılacağını açıkladı.

Sakarya Gaz Sahasında kullanılacak platformun bu ay sonunda Türkiye'ye geleceğini ve 2026 ortasında faaliyete geçeceğini belirten Bayraktar ülkenin doğal gaz ihtiyacını karşılamada yerli kaynakların giderek daha önemli bir rol üstleneceğini söyledi.

Kaynak: haber7

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.