Alanya’da yapay zeka dolandırıcılığına dikkat!

Alanya’da yapay zeka dolandırıcılığına dikkat!
Alanya'da sahte yapay zeka uygulamalarıyla dolandırıcılık girişimleri artış gösteriyor. Dolandırıcılar, özellikle bankacılık işlemleri ve kişisel bilgileri hedef alarak vatandaşları mağdur ediyorlar. Sahte aramalar ve mesajlarla yapay zeka teknolojilerini kullandıklarını iddia eden bu kişiler, kimlik bilgilerini ele geçirmeye çalışıyorlar. Yetkililer, bu tür dolandırıcılıklara karşı dikkatli olunması ve güvenli olmayan bağlantılardan uzak durulması konusunda uyarıyor.

Alanya'da yapay zeka kullanılarak ünlülerin kimliklerinin taklit edilip dolandırıcılık yapıldığına dair önemli bir uyarı yapıldı. İstanbul Galata Üniversitesi'nden Prof. Dr. Michael Kuyucu bu durumun ünlülerin itibarına ve ticari değerlerine büyük zarar verdiğini vurguladı. Yapay zeka sayesinde ünlülerin yüzleri ve sesleri taklit edilerek sahte hesaplar ve videolar oluşturuluyor bu içerikler aracılığıyla hayranlardan para talep ediliyor.

Sahte kampanyalar düzenleniyor ve kişisel bilgilere erişim sağlanmaya çalışılıyor. Kuyucu bu tür dolandırıcılıkların büyük riskler içerdiğini belirterek hem ünlülerin hem de hayranların bu durumdan olumsuz etkilenebileceğini ifade etti. Özellikle ünlülerin dijital kimliklerinin korunması gerektiğine vurgu yapan Kuyucu teknoloji şirketlerini ve sosyal medya platformlarını daha güçlü güvenlik önlemleri almaya davet etti.

Yapay zekanın kötüye kullanılmasını önlemek amacıyla etik kuralların ve yasal düzenlemelerin önemini dile getirdi. Yapay zekanın etik dışı kullanımının ünlülerin itibarını zedelediğini ve hayranları dolandırıcılığa karşı savunmasız hale getirdiğini belirten Kuyucu bu tür durumların önüne geçilmesi için sıkı önlemler alınması gerektiğini söyledi.

Özellikle teknoloji şirketlerinin sorumluluk alarak bu tür sahtekarlıkları önleyecek güvenlik sistemleri geliştirmesi gerektiğini vurgulayan Kuyucu sosyal medya platformlarının da bu konuda aktif rol oynaması gerektiğini ekledi. Yapay zekanın etik ve güvenlik açısından ciddi tehditler oluşturabileceğine dikkat çeken Kuyucu dijital dünyada dolandırıcılıkların önüne geçmek için daha sıkı düzenlemelere ihtiyaç olduğunu belirtti.

Alanya Medya Haber / ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.