Türkiye üretimi %80'ine sahip! Alanya da 17 bin dekarlık alanda yetişiyor!

Türkiye üretimi %80'ine sahip! Alanya da 17 bin dekarlık alanda yetişiyor!
Türkiye'deki üretiminin %80'i Alanya'da yapılmaktadır. Alanya'da toplam 17 bin dekarlık bir alanda üretilen avokadolar muhteşem bir kaliteye de sahiptirler işte haberin detayları.

Alanya’da Türkiye avokado üretiminin yüzde 80’ini karşılayan 17 bin dekarlık alanda avokado hasadı başladı. Bu yıl hedeflenen üretim 150 milyon adet olup avokadoların tanesi kalitesine göre 30-50 lira arasında değişen fiyatlarla satılıyor.

Hem iç pazarda hem de dış pazarda talep gören Alanya avokadosu Rusya Gürcistan İran gibi ülkelere ihraç ediliyor ve Avrupa pazarına da giriş yaptı. Alanya Ziraat Odası Başkanı Tahir Göktepe ilçede 2 bin 700 üreticinin avokado üretimiyle uğraştığını ve güvenilir gıda üretimi konusunda önemli adımlar attıklarını belirtiyor.

İyi tarım uygulamalarının yaygınlaştığını vurgulayan Göktepe devletin 2025-2027 yıllarını kapsayan desteklerinin üretime büyük katkı sağladığını ifade ediyor. Bu kapsamda Alanya Ziraat Odası üreticilere organik argon mineral gübre desteği sunuyor. Geçen yıl 55 milyon adet olan avokado ihracatının bu yıl 100 milyon adede ulaşması hedefleniyor.

Göktepe Alanya avokadosunun hem iç hem de dış pazarlarda güvenilir gıda standardıyla öne çıktığını ve üreticilerin ürünlerini sürekli olarak geliştirdiğini belirtiyor. Üreticiler ihracat potansiyelini artırmak ve Avrupa pazarında da büyümek için çalışmalarını sürdürüyor.

Alanya avokadosu coğrafi işarete sahip olması ve güvenilir tarım yöntemleri ile dikkat çekiyor. Göktepe ayrıca devlet desteğinin hem üretim hem de ihracat için büyük önem taşıdığını vurgularken ilçede avokado üretiminin her geçen yıl arttığını ve çiftçilerin büyük bir kararlılıkla çalıştığını belirtiyor.

Alanya Medya Haber / ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.