İŞKUR - PTT iş birliği yeni personel alımları başlatıldı mı, yeni kamu işçi alımı olacak mı? İŞTE detaylar.

İŞKUR - PTT iş birliği yeni personel alımları başlatıldı mı, yeni kamu işçi alımı olacak mı? İŞTE detaylar.
PTT, 2024 yılında İŞKUR üzerinden KPSS’li ve KPSS’siz yeni personel alımları yapacağını duyurdu. Başvuru şartları ve detayları henüz netleşmemiş olmakla birlikte, yakın zamanda açıklanması bekleniyor.

PTT 2024 yılı içinde İŞKUR aracılığıyla KPSS’li ve KPSS’siz personel alımları yapmayı planlıyor. Şirketin özellikle temizlik ve güvenlik görevlisi kadrolarına alım yapacağı belirtiliyor. Resmi bir açıklama yapılmamış olmasına rağmen alımların yıl sonuna kadar başlayacağı ve bazı pozisyonlar için KPSS şartının aranmayacağı öne sürülüyor. İddialar arasında 10 bin kişilik bir alım yapılacağı bilgisi de bulunmakta.

Başvuru şartları arasında Türk vatandaşı olma 18 yaşını doldurmuş ve 36 yaşını geçmemiş olma kamu haklarından mahrum olmama gibi genel kriterler yer alıyor. Adayların ağır suçlardan mahkûm olmamış olmaları ve göreve engel herhangi bir akıl hastalığının bulunmaması gerekiyor. Bazı pozisyonlar için öğrenim durumu da Yönetim Kurulu tarafından belirlenecek.

Bunun dışında başvuranların başka bir kurumda mecburi hizmet yükümlülüğü olmaması ve sosyal güvenlik kurumlarından emekli olmamaları gerekmekte. Engelli personel alımına ilişkin düzenlemelere de uygunluk şartı aranıyor. PTT bu alımlar için henüz net bir tarih vermese de yılın sonuna kadar İŞKUR üzerinden başvuruların alınacağı tahmin ediliyor.

Kaynak: işkur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.