2,5 Milyon Turist Muğla'ya adeta akın etti! İşte Turist Akınının detayları

2,5 Milyon Turist Muğla'ya adeta akın etti! İşte Turist Akınının detayları
Muğla, Türkiye'nin turizm merkezlerinden biri olarak, yılın ilk 8 ayında 2 milyon 617 bin 473 yabancı turist ağırladı. Ziyaretçi sayısı 2,5 milyonu geçti.

Muğla Türkiye'nin önemli turizm merkezlerinden biri olarak 2024 yılının ilk 8 ayında 2 milyon 617 bin 473 yabancı turisti ağırladı özellikle İngiltere’den gelen turistler 1 milyon 118 bin 79 kişiyle ilk sırada yer alırken Rusya Polonya Almanya ve Hollanda da en çok ziyaretçi gönderen ülkeler arasında bulunuyor.

Geçen yıla kıyasla turist sayısında %8'lik bir artış gerçekleşti. Muğla Valisi İdris Akbıyık Muğla'nın doğal ve tarihi zenginlikleriyle uluslararası alanda önemli bir turizm destinasyonu olduğunu vurgularken bu yıl yerli turist sayısının da 7 ila 10 milyon arasında olduğunu belirtti.

Muğla’nın son yıllarda spor turizmiyle de öne çıktığını ifade eden Akbıyık yıl boyunca kültür sanat ve spor aktivitelerinin devam ettiğini söyledi ve dalyan Otelciler Turizmciler Derneği Başkanı Ali Mürşit Yağmur bölgedeki butik otellere olan ilginin arttığını özellikle gurbetçi turistlerin yoğunlukla Dalyan'ı tercih ettiğini belirtti.

İztuzu kumsalı ve tarihi yerleriyle Dalyan hem yerli hem de yabancı turistler arasında popülerliğini artırmaya devam ediyor ve Muğla sahip olduğu doğal güzellikler antik kentler ve lüks konaklama tesisleri ile sadece deniz kum ve güneş turizmi değil kültürel ve sportif faaliyetlerle de turist çekmeye devam ediyor.

ALANYA MEDYA / ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.