Duyanı şaşırtan Giden göreni hayran bırakan Turizm rotası

Duyanı şaşırtan Giden göreni hayran bırakan Turizm rotası
Cevizdibi Kanyonu, Samsun'un Yakakent ilçesinde bulunan ve Karadeniz Bölgesi'nin bitki örtüsünün güzelliklerini barındıran 4 kilometrelik bir yürüyüş parkuruna sahip. Doğal güzellikleriyle dikkat çeken kanyon, turizm açısından büyük potansiyele sahip olup, yeni bir turizm rotası olma yolunda ilerliyor. Ziyaretçilerini hayran bırakan bu bölge, keşfedilmeyi bekleyen bir doğa harikası olarak öne çıkıyor.

Samsun'un Yakakent ilçesinde bulunan Cevizdibi Kanyonu Karadeniz Bölgesi'nin dikkat çeken yeni turizm rotalarından biri olmaya aday ve yaklaşık 4 kilometrelik yürüyüş parkuru bulunan kanyon doğal güzellikleri kavisli yapısı ve tabakalı kayaçlarıyla ziyaretçilerine eşsiz bir deneyim sunuyor.

Kanyonun belirli noktalarında yüzme imkânı bulunurken jeolojik yapısındaki ilginç detaylar özellikle küçük mağaralar bölgeyi daha da cazip kılıyor.

Bazı tehlikeli noktalar sebebiyle Yakakent Kaymakamlığı kanyona girişi kısıtlamış durumda ve şimdilik sadece profesyonel dağcıların ziyaretine açık.

Samsun Turizmciler Derneği Başkanı Dilek Genç kanyonun yeşilin her tonunu barındıran bitki örtüsü ve endemik bitkileriyle bölge için büyük önem taşıdığını vurguluyor.

Kanyonun sadece 50 metrelik dar bir kısmında tehlike bulunuyor ve profesyonel bir ekip eşliğinde bu alan güvenle gezilebiliyor.

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü kanyonun turizme açılması için çalışmalar yürütüyor ve bu süreç proje aşamasına gelmiş durumda.

Genç Samsun'un bu benzersiz doğa harikasının yerli ve yabancı turistlerle buluşturulmasının önemini belirterek gözlem ve oturma alanları gibi turistik düzenlemelerin yapılmasını beklediklerini ifade ediyor ve kanyonun turizme açılması Samsun için büyük bir değer taşıyor.

Kaynak: ntv

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.