Tanesi 50 lira! Hedef 150 milyon Alanya'da hasat sezonu başladı:

Tanesi 50 lira! Hedef 150 milyon Alanya'da hasat sezonu başladı:
Alanya, Türkiye'nin Akdeniz Bölgesi'nde Antalya iline bağlı bir turistik ilçedir. Tarihi, doğal güzellikleri ve plajlarıyla bilinir. Alanya Kalesi, Damlataş Mağarası ve Kleopatra Plajı gibi önemli turistik yerleri vardır.

Alanya'da Türkiye avokado üretiminin yaklaşık yüzde 80’ini karşılayan 17 bin dekarlık alanda avokado hasat sezonu başladı. Bu yıl üretim hedefi 150 milyon adet olarak belirlenirken toptan avokado fiyatları 30-40 lira arasında değişiyor ve perakende satışta ise 50 liraya kadar çıkıyor. Avokadolar başta Rusya Gürcistan ve İran olmak üzere birçok ülkeye ihraç ediliyor.

Alanya Ziraat Odası Başkanı Tahir Göktepe ilçedeki 2 bin 700 avokado üreticisinin iyi tarım uygulamalarına ve güvenilir gıda üretimine büyük önem verdiğini vurguluyor. Devletin sağladığı destekler sayesinde üreticilere organik gübreler dağıtılıyor. Geçen yılki 55 milyon adetlik ihracat bu yıl 100 milyona çıkarılmak isteniyor.

Alanya Avokado Üreticileri Birliği Başkanı Hilmi Sevilgen hasadın clifton türü avokado ile başladığını bu cinsin üretiminde yüzde 30 düşüş yaşanmasına rağmen zutano bacon ve fuerte türlerinin hasadının yakında başlayacağını belirtiyor.

Tüketicilerin doğru hasat zamanında olgunlaşmış avokadoları tercih etmeleri gerektiğini erken hasat yapılan ürünlerin olgunlaşmadan çürüdüğünü ve şikayetlere yol açtığını ifade ederek bu konuda daha fazla hassasiyet göstermelerini öneriyor. Avokado üretimi Alanya'da her geçen yıl artarak bölgenin ekonomik ve tarımsal kalkınmasına önemli katkılar sağlıyor.

Alanya Medya Haber / ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.