Alanyalı çiftçiden müjdeli haber geldi! 17 BİN dekarlık alanda yetiştirilen o ürünün hasadı başladı!

Alanyalı çiftçiden müjdeli haber geldi! 17 BİN dekarlık alanda yetiştirilen o ürünün hasadı başladı!
Avakado üretiminde 1. sırada yer alan Alanya'da hareketli günler başladı. Çiftçinin beklediği o gün sonunda geldi. Antalya'nın Alanya ilçesinde 17 BİN dekarlık alanda yetiştiriciliği yapılan avokado için hasat dönemi başladı

Vitamin ve mineral deposu hem cildi besleyen hem de kalbi koruyan avokadonun %80'i Alanya'nın verimli tarım alanlarından elde ediliyor. Üstelik coğrafi işareti de bulunuyor. Her yıl verimli topraklarda hasat döneminde istenen rekolteyi veren avokado için bu yıl 150 milyon adet üretim hedefi bulunuyor.

Toptan adet fiyatı ortalama 35 TL perakende fiyatı ortalama 45 TL'den tezgahlarda yerini alan avakado yurt dışına da ihraç ediliyor. Şu anki talebe bakıldığında Rusya, Gürcistan ve İran gibi ülkelerden çok sayıda istek geliyor.

İhracat potansiyeli yüksek olan avakado 17.000 dekarlık alanda üretiliyor. Avrupa pazarında da önemli bir yer alıyor. Devlet desteği ile birlikte verimli tarım alanlarının değerlendirildiği ve Türkiye'de avokado üretiminin %80’ini karşılayan Alanya, İyi Tarım uygulamalarıyla daha da ön plana çıkıyor.

2025 ve 2027 yılları arasında devlet desteği ile birlikte İyi Tarım uygulamalarının bu alandaki verimi daha da artırması bekleniyor. Ağustos ayı sonu ve Eylül ayı başı itibariyle başlayan avokado hasadı hem çiftçiyi hem de bölge halkında memnun ediyor..

Alanya Medya / ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.