Alanya da o mahalle eğitim malesef...

Alanya da o mahalle eğitim malesef...
Alanya Karapınar Mahallesi'nde, taşımalı eğitim hizmeti eksikliği nedeniyle 2. sınıf öğrencisi Yakup Şahiner, okula gidemediği için babasının evde verdiği derslerle eğitimini sürdürüyor. İlçe Milli Eğitim Müdürü, servisçilerin mesafenin uzak olması nedeniyle bu bölgeye hizmet vermek istemediğini belirtiyor.

Alanya’nın Karapınar Mahallesi öğrencilerin 40 kilometre uzaklıktaki Mahmutlar Halil Ülker İlköğretim Okuluna gitmek zorunda olduğu bir bölge.

Taşımalı eğitim hizmeti bulunmaması nedeniyle aileler büyük zorluklar yaşıyor. Baba Yunus Şahiner oğlunun eğitimine devam edebilmesi için Mahmutlar’a taşınmış ancak maddi imkânsızlıklar yüzünden tekrar köye dönmek zorunda kalmış. Şu anda evde eğitim vermeye çalışan Şahiner bu durumun sürdürülebilir olmadığını ve taşımalı eğitimin gelmesi halinde birçok ailenin köye geri döneceğini belirtiyor. Mahallede tarım ve hayvancılıkla geçinen diğer aileler de benzer sorunlarla boğuşuyor. Örneğin Mustafa Karagöz her gün 40 kilometrelik yolu gidip gelerek çocuğunu okula götürmek zorunda kalırken hayvanlarına bakmak için yeterli zaman bulamıyor ve bu durum maliyetleri artırıyor.

Orhan Yılmaz okul nedeniyle ailesinden ayrı kalmak zorunda kaldığını ve maddi sıkıntılar yaşadığını ifade ediyor. İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yılmaz ise taşımalı eğitim için ihale açıldığını ancak yolun tehlikeli olması nedeniyle servis bulamadıklarını belirtiyor. Mahalledeki okulun ise yeterli öğrenci sayısına ulaşılamadığı için açılamadığını ekliyor. Mahalledeki aileler acil çözüm talep ederek yetkililerin seslerini duymasını istiyor.

Alanya Medya Haber / ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.