O turizm faaliyetleri Alanya'da durduruldu

O turizm faaliyetleri Alanya'da durduruldu
Alanya deniz, kum ve güneş turizmi kadar aynı zamanda kongre ve toplantı turizmi ile de geniş bir pazarın önemli temsilcisi konumundadır. Turizm kapsamında ilgili faaliyetler ise bundan böyle askıya alınıyor. Peki neden? İşte detaylar...

Geçtiğimiz aylarda kamuda tasarruf tedbirleri planı açıklandı. Söz konusu tasarruf tedbirleri Hazine ve maliye bakanı ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz tarafından kamuoyu ile paylaşıldı. Söz konusu tedbiriler neticesinde en çok kongre turizmimiz darbe alacak.

Baştan sona bütün kamu harcamalarının gözden geçirileceği söz konusu süreçte Türkiye turizmini dolayısıyla Alanya turizmini yakından ilgilendiren bir madde bulunmaktadır.

Artık kamu kurum ve kuruluşlarının seminer, toplantı, kurs gibi faaliyetleri otellerde düzenlenmeyecek. Söz konusu toplantı ve faaliyetler kamuya ait olan tesislerde düzenlenecek. Bu da demek oluyor ki ilçemizde düzenlenen birçok organizasyon artık öğretmenevi ve hizmet içi eğitim enstitüsü gibi kamuya ait tesislerde düzenlenecek.

Toplantı turizmi gibi önemli bir gelir kapısının musluklarının kapatılması anlamına gelen bu tedbir 3 yıl boyunca uygulanacak. Söz konusu faaliyetler özel sektörü etkilemeyecek olsa bile ülkemizde toplantı turizmi açısından önemli faaliyetleri yürütenler genellikle kamu kurumlarıdı.

Alanya Medya / ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.