3 gün kaldı sadece! Alanya'da yeni dönem!

3 gün kaldı sadece! Alanya'da yeni dönem!
Alanya da son haberler! Ticaret Bakanı Ömer Bolat, 15 Eylül'de Alanya'da başlayacak olan "doğrulanmış ilan" uygulamasını duyurdu. Bu düzenlemeyle emlak işletmelerine yalnızca ilan verme yetkisi verilecek, ancak tapu işlemleri gibi diğer tasarruflar bu kapsama girmeyecek.

Ticaret Bakanı Ömer Bolat 15 Eylül’de emlak sektöründe başlayacak olan "doğrulanmış ilan" uygulamasını tanıttı ve bu düzenlemenin sadece ilan verme yetkisiyle sınırlı olduğunu tapu işlemlerini kapsamayacağını vurguladı.

1 Ocak 2025 itibarıyla zorunlu hale gelecek Elektronik İlan Doğrulama Sistemi (EİDS) sahte ilanlar fiyat manipülasyonları ve kayıt dışı emlak ticaretini engellemek amacıyla devreye alınacak.

Bu sistem sadece taşınmaz sahibi veya yetki verdiği emlak işletmelerinin ilan verebilmesini sağlayacak.

Bakan Bolat bu yetkinin sadece ilan verme işlemini içerdiğini ve tapu işlemlerini kapsamadığını yineleyerek sistemin yasal zorunluluklara uygun düzenlenmiş sözleşmelerin yerini almadığını belirtti.

1 Ocak 2025'ten sonra doğrulama yapılmayan ilanlar platformlarda yer almayacak bu da sahte ilanların ve fiyat spekülasyonlarının önüne geçmeyi kayıt dışı emlakçılığı durdurmayı ve tüketici mağduriyetlerini azaltmayı amaçlıyor.

Bolat’ın açıklamaları özellikle emlak sektöründe güvenliği artırmayı ve sektörü daha şeffaf hale getirmeyi hedefleyen bu yeni düzenlemenin kapsamını netleştiriyor.

Alanya Medya Haber / ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.