600 liralık bu eziyette hayvan bin perişan! Turist ise bu işi zevk almak sanıyor!

600 liralık bu eziyette hayvan bin perişan! Turist ise bu işi zevk almak sanıyor!
Alanya da zevkin keyfin adı işkence oldu! Alanya'da bir tur şirketi, turistlerin denizde atla gezdiği görüntüleri paylaştı. Görüntülerde atın zor durumda olduğu görülüyor ve bu durum hayvan severlerin büyük tepkisine yol açtı. Turistler bu aktivite için 1600 lira ödüyor.

Alanya'da bir tur firmasının sosyal medyada paylaştığı görüntüler hayvan severlerin tepkisini çekti. Videoda bir turistin atla denizde gezdiği ve atın zor durumda olduğu görülüyor. Bu aktivitenin bedeli 1600 lira olsa da hayvan hakları savunucuları atların sırtlarında insan taşıyarak yüzmelerinin işkence olduğunu savunuyor.

Antalya Veteriner Hekimler Odası Başkanı Murat Karabayoğlu atların bu tür aktiviteler için uygun olmadığını bunun hayvan refahını ciddi şekilde ihlal ettiğini belirtti. Antalya Candost Derneği Başkanı Arife Yanık tuzlu suda uzun süre kalan atların sağlıklarının bozulduğunu ve bu uygulamanın 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanununa aykırı olduğunu vurguladı. Sosyal medyada büyük tepki toplayan olay "Hayvan severler nerede?" "Bu nasıl bir işkence?" gibi yorumlarla dikkat çekti. Hayvan hakları savunucuları bu tür aktivitelerin yasaklanması gerektiğini savunurken olayın ardından yetkililerin ve halkın konuya daha fazla duyarlılık göstermesi bekleniyor. Bu tür aktivitelerin turizm adı altında yapılmasına yönelik tepkiler artarken hayvan refahı konusundaki hassasiyetin önemi bir kez daha gündeme geldi.

Alanya Medya Haber / ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.