Alanya Belediyesi'nden kritik adım! 75 yıllık Avrupa konseyinde temsil edilecek!

Alanya Belediyesi'nden kritik adım! 75 yıllık Avrupa konseyinde temsil edilecek!
Alanya Belediyesi ilk kez Türkiye'yi Avrupa konseyinde temsil edecek. Alanya belediye başkan danışmanı Abdurrahman Açıkalın kongre heyetine başkanlık edecek. İşte ayrıntılar

Her yıl düzenlenen ve uluslararası anlamda büyük bir öneme sahip olan Avrupa Konseyi yerel ve bölgesel yönetimler kongresinde Alanya belediye başkan danışmanı Abdurrahman Açıkalın Türkiye'yi temsil edecek heyetin başına seçildi. Yerel meclis üyesi olarak seçilen Açıkalın, uluslararası platformda büyük öneme sahip olan bu kongrede yer alarak Alanya Belediyesi'ni ilk kez temsil etmiş olacak.

Türkiye'nin üyeliğinin bulunduğu Avrupa Konseyi yerel ve bölgesel yönetimlerini temsil eden tüm organlardan biri olan yerel ve bölgesel yönetimler kongresi üye seçimleri tamamlandı. Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının onayı ile birlikte yerel ve bölgesel yönetimler kongresinde temsilci olarak meclis üyesi Abdurrahman Açıkalın seçildi.

Alanya Belediyesi Avrupa Konseyinde İlk Kez Temsil Edilecek!

2024-2026 yılları arasında Türkiye'yi Akdeniz ölçeğinde temsil etmek için ulusal heyette yer alma fırsatı elde etti. Bu sayede aslında Alanya Belediyesi böyle önemli bir kongrede ilk kez temsil edilmiş oldu. 1949 yılında kurulan Avrupa konseyi'nin 46 ülkeden üyesi bulunuyor.

Avrupa konseyini yerel ve bölgesel yönetimler kongresinde Alanya Belediyesi ilk defa temsil etmiş olacak. Konuyla ilgili Alanya Belediye Başkanı Osman Tarık Özçelik “Göreve geldiğimiz günden beri Alanya'nın değerlerine değer katmayı sürdürüyoruz. Yaşanan tüm bu gelişmeler gücümüze güç katıyor” diyerek memnuniyetini dile getirdi.

Alanya Medya / ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.