Alanya çiftçisinden örnek yatırım, kazancı yüz güldüren meyve

Alanya çiftçisinden örnek yatırım, kazancı yüz güldüren meyve
Alanya'da faaliyet gösteren çok sayıda çiftçinin tüm olmaz demelere rağmen gerekli çalışmaları ve hazırlıkları yaparak iç piyasaya soktukları mango tarımı ile uğraşan çiftçinin yüzü gülmeye başladı.

Alanya'da son zamanlar çiftçilerin çok büyük umutlarla ekmiş oldukları ürünler hasat zamanı para etmediği gerekçesi ile tarlada kalıp çürüme tehlikesi geçirmişti. Ancak bir tarım ürünü var ki çiftçisine büyük paralar kazandırıyor.

Mango tarımı yüz güldürüyor

Alanya'da yapılan mango tarımı Türkiye genelinde pek bilinmeyen bir tarımsal faaliyettir. Mango ağacı son zamanlarda artan hava sıcaklıklarından dolayı Alanya'da yüksek rekolte ile meyve vermeye başlamıştır. Mango katma değeri yüksek tarım ürünleri arasında gösterilmektedir.

Mango üreticisi aracı firmayı devreden çıkardı

Tüm bunların yanında mango üreticisi aracı firmayı devreden çıkartarak kurmuş oldukları internet siteleri vasıtasıyla dünyanın dört bir tarafına Alanya mangosunu satmaya başladılar. Ülke içerisindeki iç piyasada da hatıra sayılır miktarda tüketilen mango tarımı yapılacak olan yeni yatırımlarla beraber Türkiye pazarına da girecektir.

Özellikle bu sene yapılan hasat da çok yüksek verim alınan mango tarımı ile ilgili ulusal çapta da geniş yankı uyandıracak haberler yapılmıştı. Söz konusu mango tarımının tüm Akdeniz geneline yayılması durumunda ise ülkemizde yeni bir iş kolu daha ortaya çıkmış olacak.

Alanya Medya/ ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.