Alanya çiftçisine sulama müjdesi geldi

Alanya çiftçisine sulama müjdesi geldi
 Yazar / Alanya Medya
Alanya Turizm kenti olduğu kadar aynı zamanda her zaman söylediğimiz gibi bir tarım kentidir. katma değeri yüksek tarım ürünleri ile ülke ekonomisine döviz kazandırma potansiyeli yüksek olan bir ilçedir. sulama imkanları ise tarım ürünleri açısından çok büyük önem arz eden bir konudur. Peki Alanya çiftçisine verilen sulama müjdesi nedir?

Alanya son zamanlarda yetiştirdiği tarım ürünlerinin kuraklık ve şiddetli buharlaşma sebebiyle zarar gördüğü bir tarım ilçesi. Özellikle avokado gibi önemli tarım ürünleri katma değerli ve yüksek döviz getirisi olan ürünlerdir.

Aynı zamanda ilçemizde son zamanlarda yapılmaya başlanan tropikal meyve üretimi de yüz güldüren sonuçlarla neticelenmektedir. Bu kapsamda ilçemizde giderek artan tarımsal üretimin en önemli ihtiyacı sulama sistemleri ve sulama imkanlarıdır.

Söz konusu sulama imkanları için Devlet Su İşleri tarafından tahsis edilmiş olan Yeniköy ve Dim Barajları faaliyete girecektir. Devlet su İşleri yetkililerinin ilettiğine göre 2025 yılında Yeniköy Barajı 2026 yılında ise Dim Barajı faaliyete girecektir.

Alanya Medya/ ÖZEL HABER

Kaynak:Dsi

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.