Alanya emeklilerin gözde kenti oluyor

Alanya emeklilerin gözde kenti oluyor
 Yazar / Alanya Medya
Emekli kenti denince akla genelde daha uygun kiraların olduğu ve sakin ilçeler gelmektedir. Ancak son dönemde ilçemize gelip yerleşen emekli sayıları Alanya'nın emekliler tarafından gözde bir kent olmaya aday olduğunu gösteriyor.

Son dönemlerde her ne kadar ülkemizdeki kiralık dairelerin fiyatları rekor seviyelere ulaşsa da İstanbul ve Ankara gibi illerde hali vakti yerinde olan emekliler artık ilçemize taşınmaya başladılar.

2024 yılındaki Emlak verileri bize göstermektedir ki ilçemizden konut alanların neredeyse %30'u emekli vatandaşlardan oluşmaktadır.

Alanya'nın sahip olduğu çeşitli imkanlardan yararlanan ve büyük şehirlerdeki alışkanlıklarını bırakamayan vatandaşlar için Alanya hem doğasıyla hem de sahip olduğu imkanlarıyla vazgeçilmez bir yer olmaya başlıyor. Alanya'nın dışında ayrıca önemli bir emekli güzergahı da Antalya'nın diğer bir ilçesi olan Kaş olarak göze çarpıyor.

Söz konusu emekli vatandaşların ülkemize taşınması en çok yabancıların konut alışverişini kesmiş oldukları inşaat ve emlak sektörüne yarayacaktır.

Alanya Medya/ ÖZEL HABER

Kaynak:Alanya Medya

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.