Alanya Mangosu Dünyaya Açılıyor

Alanya Mangosu Dünyaya Açılıyor
 Yazar / Alanya Medya
Alanya'da yetiştirilen yerli mangonun ünü artık ilçe sınırlarını aşıyor. Hem ilçemize hem de ülkemize yüksek getirisi olacak olan mango hasadına başlayan çiftçinin yüzü de gülüyor.

Alanya, egzotik meyvelerin gizemli diyarına doğru ilerlerken, sağlam adımlarla ilerliyor. Özellikle mango yetiştiriciliği, son zamanlarda büyük bir ivme kazanarak dış ticarette göz kamaştırıyor. Alanya Avokado Üreticileri Birliği Başkanı Hilmi Sevilgen, mango ihracatının başlamasıyla zirveye çok yaklaşıldığını ifade etti.

Sadece mango değil, ejder meyvesi ve papaya gibi diğer tropikal meyvelerin dış satışı da artıyor. Bu durum, Alanya'nın tarım sektöründe önemli bir değişimin yaşandığını göstermektedir. Bölgenin iklim koşulları, bu meyvelerin yüksek kalitede ve lezzetli olmasını sağlamaktadır.

Tropikal meyvelerin popülaritesi arttıkça, Alanya'nın adı da dünya genelinde daha çok duyulmakta ve bölge, hem turistik hem de ticari açıdan cazip bir merkez haline gelmektedir. Bu durum, Alanya'nın hem doğallığını koruyarak hem de modern dünyaya ayak uydurarak büyümesine olanak tanımaktadır.

Alanya Medya / ÖZEL HABER

Kaynak:Alanya Postası

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.