ALANYA tanıtımlarında son hız! Tam 3 gün ve 400.000 kişi! İşte detaylar

ALANYA tanıtımlarında son hız! Tam 3 gün ve 400.000 kişi! İşte detaylar
Alanya son haber! Alanya Belediyesi, Antalya'da düzenlenen 3. Uluslararası Antalya Yörük-Türkmen Kültür Festivali'nde Alanya'nın kültürel mirasını tanıtıyor. Festival boyunca Alanya tanıtımını 400 bin kişinin görmesi bekleniyor.

Antalya Düzlerçamı Karaman Piknik Alanı’nda düzenlenen 3. Uluslararası Antalya Yörük-Türkmen Kültür Festivali’nde Alanya’nın kültürel mirasları büyük bir ilgiyle tanıtılıyor ve festival kapsamında Alanya Belediyesi’nin kurduğu Yörük çadırında geçmişten günümüze uzanan Yörük kültürü ve Alanya’nın zengin tarihsel mirası sergileniyor.

"Geçmişten İzler" temalı sergide siyah beyaz Alanya fotoğrafları Alanya dokumaları Yörük kültürüne ait envanter ürünleri ve kilimler gibi objeler yer alıyor. Çadırda Yörük göçlerinde kullanılan mutfak eşyaları tarım aletleri geleneksel kıyafetler rengârenk kilimler ve dokuma tezgahları sergileniyor. Üç gün sürecek olan festivalde Alanya'nın Yörük kültürü 400 bin ziyaretçinin beğenisine sunuluyor. Sergilenen objeler ve çadır düzenlemesi protokol üyeleri ve ziyaretçiler tarafından büyük takdir topluyor. Alanya Belediyesi çadırında Yörük kültürünü en iyi şekilde yansıtarak ziyaretçilerin ilgisini çekmeyi başarıyor. Etkinliğe Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal Anamur Belediye Başkanı Durmuş Deniz ve diğer yerel yetkililer de katıldı. Festival 30 ülke 11 büyükşehir ve 161 vakıf temsilcisinin katılımıyla geniş bir kitleye ev sahipliği yaparken Alanya’nın zengin kültürel mirasını ziyaretçilere tanıtmak için önemli bir platform sunuyor.

Alanya Medya Haber / ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.