Alanya'da belediyeye 59 milyon lira ek gelir

Alanya'da belediyeye 59 milyon lira ek gelir
 Yazar / Alanya Medya
Alanya Belediyesi yapmış olduğu bir yatırımla 59 milyon lira kar elde etti. Peki o yatırım nedir?

Ülkemiz özellikle güneş enerjisi bakımından incelendiğinde dünyanın en verimli ülkelerinden biridir. Güneş tarlası adı verilen güneş panelleri ile çeşitli ülkeler her yıl Milyonlarca dolar para kazanıp elektrik ihtiyaçlarının bir kısmını da buradan elde edebilmektedir.

Bu anlayışla Alanya Belediyesi'ne ilçemizin sahip olduğu doğal kaynak olan güneşten elektrik enerjisi üretebilmek için kolları sıvamış durumda.

2017 yılından beri faaliyette olan güneş enerjisi santralleri ile beraber Alanya Belediyesi toplamda 59 milyon TL civarında gelir elde etmiş durumda.

Özellikle karbon ayak izinin azaltılması gibi önemli bir görevi de bulunan söz konusu güneş enerjisi ile elektrik üretme işlemlerinin maddi yönden oldığı kadar çevresel yönden yararları çoktur.

Alanya Medya / ÖZEL HABER

Kaynak:Alanya Medya

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.