Alanya'da elektrik sayaçlarına köklü değişim

Alanya'da elektrik sayaçlarına köklü değişim
 Yazar / Alanya Medya
Alanya'da elektrik sayaçlarının dönüşümü için MASS adı verilen Milli Akıllı Sayaç Sistemine geçilecek. İşte detaylar...

Milli Akıllı Sayaç Sistemi olarak adlandırılan sistem ile, evler ve iş yerlerinde elektrik tüketimini daha detaylı ve doğru bir şekilde izleme imkanı sunuyor. Antalya ve Alanya'da yaşayan vatandaşlar bu yeni sistem sayesinde elektrik tüketimlerini cep telefonlarından takip edebilecek, faturalarını daha rahat anlayabilecek ve enerji tasarrufu konusunda daha bilinçli kararlar verebilecekler.

Aynı zamanda, bu sayaçlar anlık tüketim bilgilerini de sunarak, kullanıcıların enerji kullanımını daha verimli yönetmelerine yardımcı oluyor. Bu yenilikçi teknoloji, enerji şirketlerine de büyük avantajlar sağlıyor; zira tüketim verilerini daha hızlı ve doğru bir şekilde toplamak, analiz etmek ve buna göre hizmet sunmak mümkün hale geliyor.

Sistemin yaygınlaşmasıyla birlikte, kullanıcıların enerji tasarrufu ve sürdürülebilirlik konularında daha duyarlı hale gelmeleri bekleniyor. Bu da uzun vadede hem bireysel bütçelere hem de çevreye olumlu katkılar sağlayacak. Söz konusu sisteme geçmeyen vatandaşlara ise 10000 TL ceza verilecek.

Alanya Medya/ ÖZELHABER

Kaynak:Gazete Alanya

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.