Alanya'da inşaat sektörü derin bir oh çekti

Alanya'da inşaat sektörü derin bir oh çekti
 Yazar / Alanya Medya
Son zamanlarda Alanya'da aranıp bulunamayan inşaat sektörü elemanları için nihayet bir çözüm bulundu. İşte detaylar...

Alanya'da neredeyse yaz başından beri personel sıkıntısı yaşayan inşaat sektörü nihayet biraz rahatladı.Son zamanlarda Alanya'da inşaat sektöründe işçi bulma konusundaki sıkıntılar azalmaya başladı.

Alanya'daki inşaat sektörü, maliyet ve faiz gibi pek çok zorluğun üstesinden gelmeye çalışırken işleri yürümez hale getiren en büyük sorunlarından biri personel eksikliği idi. Özellikle geçen yıl, yüksek maaşlarla bile eleman bulamayan sektör için sevindirici bir gelişme yaşandı. Sektör temsilcileri, şu anda uygun fiyatlarla işçi bulabildiklerini belirtti.

Konuyla ilgili olarakAlanya Müteahhitler Birliği Başkanı Mustafa Küçüker "Sektördeki daralmalardan dolayı şu an işçilik dengelendi. 1 sene önce alt yükleniciler yani taşeronlar yoğunluktan müteahhitlerden gelen taleplere karşılık veremiyordu. Talep edilen işçilik fiyatları Avrupa ile ayni seviyede hatta bazen de daha yukarı da oluyordu. Şu an nispeten bir iyileşme mevcut. Taşere edilen işlere daha rahat ekipler daha mantıklı fiyatlarla bulunabiliyor." dedi.

Alanya Medya / ÖZEL HABER

Kaynak:Alanya Haber

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.