Alanya'da otomobil satışlarına yoğun ilgi

Alanya'da otomobil satışlarına yoğun ilgi
Son zamanlarda durgunlaşam otomobil sektörü Alanya'da hareketli günler yaşıyor. Fiyatların düşmesiyle beraber satışlara gösterilen ilgi arttı.

Otomotiv sektörünün en dalgalı senesi olarak adlandırılan 2024 yılı pandemi döneminde artan otomobil fiyatlarının geri çekilmeye başlandığı yıl olarak tarif edildi. 2020 yılından bu yana devam eden artış sürecinin düşüşe doğru gitmesinden dolayı otomobil almak isteyenler Alanya’da da hareketliliğe sebep oldu.

Ülkemizde tüm dünyada olduğu gibi yaşanan pandemi sebebiyle büyük bir artış kaydeden otomobil fiyatları artık kasko değerinin altına kadar düşmeye başladı. özellikle ederinin çok üzerinde fiyatlarla el değiştiren otomobillerin 2023 yılından itibaren fiyatlarının düşmesi sebebiyle oto galeriler büyük zorluklarla karşılaşmıştı.

Ancak 2024 yılında söz konusu düşüş en yüksek seviyeye çıktığından dolayı otomobil satış yapılan alanlarda, ekspertiz bayilerinin önünde, oto Sanayi girişlerinde, noterlerde büyük bir hareket görülmeye başlandı. Özellikle Alanya'da otomobil almak isteyen kişiler ekspertizilerin önünde ve noterlerin önünde büyük kuyruklar oluşturmaya başladı.

Yaşanan bu hareketlilik neticesinde işin uzmanları söz konusu sektörün hareket seyrinin düşüş yönünde olduğunu ifade etti. Hareketlenen sektörün önemli adreslerinden biri de oto sanayi sitesi oldu.

Alanya Medya/ ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.