Alanya'da yaşamak isteyenlere duyurulur, Alanya'da en çok ihtiyaç duyulan meslekler belli oldu

Alanya'da yaşamak isteyenlere duyurulur, Alanya'da en çok ihtiyaç duyulan meslekler belli oldu
Alanya Turizm, Tarım ve inşaat emlak kenti olarak tanımlanabilir. ancak söz konusu sektörlerde Eleman ihtiyacı yok denecek kadar azdır. özellikle inşaat sektöründeki düşüş sebebiyle kalifiye İnşaat elemanı arayışı da yakın zamanda son bulacak. Peki Alanya'da en çok ihtiyaç duyulan meslekler hangileridir?

Öncelikle belirtmek gerekir ki Alanya'da ülkemizin diğer şehirleri gibi Turizm sezonunun dışında hayatın sürdüğü ve ekonomik koşulların hemen hemen aynı olduğu bir ilçedir. ülkemizin tamamında olduğu gibi Alanya'da da büyük oranda ara eleman sıkıntısı yaşanmaktadır.

Özellikle sanayi bölgesinde yaşanan ara eleman sıkıntısı için çözüm ise meslek liseleridir. Ancak gençlerin meslek liselerine yönelmemesi ve ilçemizde kalifiye eleman yetiştirecek çağın gereklilerine uygun yeni bölümlerin açılacağı meslek liselerinin sayısının yeterli olmaması durumu da eleman arayışı konusunda çok sayıda İşletmeyi zor durumda bırakıyor.

Özellikle otomotiv teknolojileri, elektronik, kuaförlük, güzellik uzmanı, elektrik, metal teknolojisi, mobilya tasarım gibi bölümlerden mezun olacak öğrencileri iş bulacağı çok sayıda sektöre sahip olan Alanya’da bulunan işverenler çareyi söz konusu elemanları yetiştirmekte buluyor. Ancak bu durum da son derece zahmetli ve yüksek maliyetli bir süreç olduğundan dolayı yakın gelecekte verim alınamıyor. Tüm bunların yanında büyük kar elde eden iç mekan geliştirme alanında meslek liselerinin ilgili tasarım bölümlerinden mezun olmuş olan öğrencilerin de Alanya'da çalışabilecekleri çok sayıda alan bulunmaktadır.

Alanya Medya/ ÖZEL HABER


HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.