Alanya'da yerin altına arıtma tesisi; üstüne otopark yapılacak! İşte 4 milyar liralık yeni proje!

Alanya'da yerin altına arıtma tesisi; üstüne otopark yapılacak! İşte 4 milyar liralık yeni proje!
Alanya Belediyesi'nin 4 yıllık kalkınma planında yer verdiği arıtma tesisleri ve otopark projesi ile ilgili işte o ayrıntılar

Alanya'nın Eylül ayı olağan meclis toplantısında konuşulan kararlardan biri arıtma tesislerinin yer altına döşenmesiydi. Alanya otogarının oldukça yakın bir mevkiinde bulunan arıtma tesisinin daha da büyütülüp yerin altına alınmasına yönelik fikir paylaşımı yapıldı ve mecliste onaylandı. Büyükşehir Belediyesi bölgedeki belediye arazilerin tahsisi ile ilgili tüm kritik detayları değerlendirdi.

Oy çokluğu ile onaylanan madde de önemli detaylar yer alıyordu. Mevcut arıtmada büyük bir koku problemi var, filtrelerin yaklaşık 8 yıldır çalışmadığı öğrenildi. Hedefte iki farklı arıtma tesisi kurulması yer alıyor ve aslında projenin büyüklüğü burada ortaya çıkıyor.

Alanya Belediyesi Projesi!

Alanya otogarı yakınlarında bulunan arıtma tesisinin daha da büyütülmesi ve yerin altına alınması planlanıyor. Yer altı Büyükşehir Belediyesine üstü ise Alanya Belediyesi'ne ait olacak şekilde bir tasarım yapılacak. Yerin altında arıtma tesisi yer alırken yerin üstünde özel bir yol tasarlanacak ve park alanına inşa edilecek.

Yukarıdan bakıldığında herhangi bir arıtma görüntüsüyle karşılaşılmayacak. Bu özel parkın dışında boş kalan alanlara ise otopark inşa edilecek. Yenilenen sistemlerle tasarlanacak olan arıtma tesisi şu anki fiyatı ile 4 milyar lira civarında bir rakama denk geliyor. Faaliyete geçene kadar belirtilen fiyatlama üzerinde değişiklik yaşanması da olası gözüküyor.

Alanya Medya / ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.