Alanyalı ev sahiplerine ikaz! Bunu yapana ceza yağacak!

Alanyalı ev sahiplerine ikaz! Bunu yapana ceza yağacak!
Alanya'da evi bulunanlar reklam kurulu harekete geçti. Basit olarak görülen o hata pahalıya mal olacak. İşte ayrıntılar

Bakanlık duruma el attı. Reklam Kurulu harekete geçti. Aldatıcı tüm konut ilanları tek tek inceleme altına alındı. Alanya'da ev sahibi olanlar dikkat! Uzmanlar özellikle uyarıyor. Konutları ilana çıkarırken yapılan o işlem ufak olarak görülse de beraberinde büyük cezalara sebep olabilecek.

Ticaret Bakanlığına bağlı reklam kurulu sosyal medya platformlarındaki ilanları tek tek denetlemeye aldı. Uygun görülmeyen, tüketiciyi yanıltıcı tüm ilanlar için cezai işlem uygulanmasına karar verildi.

En çok dikkat çeken ilanlar arasında konut fiyatının olduğu kısma 1 liralık daire açıklaması yapanlar oldu. Tüketiciyi yanıltan ve oyuna getirmeye çalışanlar tek tek tespit edildi. Buna benzer bir uygulama geçtiğimiz aylarda başlatılmıştı.

O İlanlar Pahalıya Mal Olacak!

Reklam kurulu konu ile ilgili derinlemesine bir sürece adım attı. Bazı ilanlar 1 lira bazı ilanlar 20.000 lira satılık ev ilanları ayıplı ürün olarak sisteme geçirildi. Dolandırıcılığa meydan vermemek için alınan bu önlemler ev sahiplerinin başını yakabilir.

Bu konuda internete ilan veren ev sahiplerinin daha dikkatli şekilde davranması gerekiyor. Ufak ve zararsız olarak görülen hatalar aslında büyük maliyetlere sebep olabiliyor.

Alanya Medya / ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.