Alanya'nın gözbebeğinde kirlilik tehlikesi

Alanya'nın gözbebeğinde kirlilik tehlikesi
 Yazar / Alanya Medya
Alanya'nın göz bebeği olarak adlandırabileceğimiz Dim Çayı son dönemde maruz kaldı aşırı Turizm sebebiyle kirlilik emareleri göstermeye başladı.

Bu yıl ilçemize gelen yüz binlerce turist ile Alanya tüm zamanların rekorunu kırdı. Turistlerin en uğrak noktalarından biri de Dim Çayı oldu. Sahip olduğu doğası ve ekosistemindeki çeşitliliği ile Dim Çayı Alanya'ya gelenleri adeta büyülüyor.

Ancak üzerinde 30'dan fazla işletmenin yer aldığı Dim Çayı'nda son zamanlarda kirlilik belirtileri görünmeye başlandı. Aşırı alg üremesi olarak tarif edilen ötrofikasyon maalesef dim çayının da başına geliyor. Sudaki bakterilerin çoğalmasını sağlayacak olan yabancı maddelerin birikmesi sebebiyle meydana gelen kirlilik dim çayının belli kıyılarında görülebilmektedir.

Söz konusu durumun en temel sebebi ise turistlerin çöplerini Dim Çayı’na atmaları ve işletmelerin belli atıklarının Dim Çayı’na karışmasıdır

Alanya Medya/ ÖZEL HABER

Kaynak:Alanya Postası

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.