Alanya'ya değer katacak projeler tanıtıldı

Alanya'ya değer katacak projeler tanıtıldı
 Yazar / Alanya Medya
ALKÜ Rektörü Prof. Dr. Kenan Ahmet Türkdoğan, Alanya basınıyla kahvaltıda bir araya gelerek ALKÜ'de gerçekleştirilen projeleri ve hedefleri detaylı bir şekilde paylaştı.

ALKÜ Rektörü Türkdoğan, bir yıldan fazla bir sürede gerçekleşen faaliyetleri ve yeni projeleri basın mensuplarına slayt eşliğinde detaylı bir şekilde anlattı. Sunumuna üniversitenin genel bir tanıtımıyla başlayan Rektör Türkdoğan “2024 yılı itibariyle ALKÜ’de 10 fakülte, 5 meslek yüksekokulu, 1 yüksekokul ile 1 lisansüstü eğitim enstitüsü olarak öğretime devam ediyoruz. Meslek yüksekokulları ve fakültelerin sayısını artırmak için de taleplerimiz oldu. Kabul olan ve reddedilen birimler oldu. ALKÜ olarak şehir ile bütünleşen bir üniversite olmak istiyoruz. Bu doğrultuda Alanya’mızın ihtiyacı olan bazı fakülte ve meslek yüksekokullarını Alanya’ya kazandırmak istiyoruz. Bu konuda Bakanımız, Antalya Milletvekilimiz Sayın Mevlüt Çavuşoğlu’nun desteğini görüyoruz. Yerel yönetimlerimiz ile sivil toplum kuruluşlarının bizlerin yanında olması bizleri mutlu ediyor.” dedi.

Ayrıca Rektör Türkdoğan “Kestel Yerleşkemizde Güneş Enerji Santrali projesini gerçekleştirdik. 2023 Kasım ayında kurulan proje 2024 Mart ayında sisteme dahil edildi. Şu anda 950 bin TL gibi bir kar elde ettik. GES’ten yıllık 2.085.000 kWh enerji üreteceğiz. Aynı projeyi Cikcilli Yerleşkemizde yapmayı planlıyoruz. Tasarruf elde etmek için Serbest Piyasadan Elektrik Enerjisi Alım Sözleşmesiyle yıllık 2 milyon 582 bin 249 TL’lik bir tasarruf sağladık.” dedi.

Alanya Medya / ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.