Alanya'ya gelen öğrenciler şok yaşıyor

Alanya'ya gelen öğrenciler şok yaşıyor
 Yazar / Alanya Medya
İlçemizde bulunan 3 tane üniversite ülkemizin sadece bir Turizm kenti olmadığını gösteriyor. Ancak İl dışından ilçemize üniversite okumak için gelen öğrenciler belli durumları öğrendikçe büyük şok yaşıyorlar. Peki o durumlar nelerdir?

Özellikle ilçemizde bulunan üniversitelere il dışından gelen öğrenciler için şu günlerde en büyük sorun barınma sorunu. Barınma sorunu öyle boyutlara ulaştı ki %25'lik kira artış sınırının kaldırılması ile beraber ev sahipleri evlerini üniversite okumak için gelecek olan öğrencilere istedikleri fiyatlardan verir hale geldiler.

2024-2025 Akademik Eğitim Yılı başlamadan önce 19-23 Ağustos tarihleri öğrencilerin kayıt işlemleri her ne kadar online yapılsa da, söz konusu üniversiteleri kazanan öğrencileri ilçemize yavaş yavaş gelmeye başladılar.

Özellikle yurt sorunu yaşayan ve evde kalmak isteyen öğrenciler eli yüzü düzgün bir daire için 30 bin lirayı gözden çıkarmak zorunda kalıyor. Nispeten daha hesaplı durumda olan evlerin fiyatları ise aylık minimum 25 bin liradan başlıyor.

Alanya Medya/ ÖZEL HABER

Kaynak:Alanya Medya

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.