Antalya’da oradaki hayvanlar yaban belgeseline girdi

Antalya’da oradaki hayvanlar yaban belgeseline girdi
Antalya'da veteriner hekim ve yaban hayatı gözlemcisi Doğanay Vural, bölgedeki caretta caretta, yarasa, boz ayı, vaşak ve yaban domuzlarını gözlemledi. Bu gözlemler sonucunda Antalya'nın yaban hayatına dair bir belgesel hazırladı ve gösterime sundu.

Veteriner hekim ve yaban hayatı gözlemcisi Doğanay Vural Antalya’da yıllardır gerçekleştirdiği yaban hayatı araştırmalarını bir belgeselle taçlandırdı.

Caretta caretta yarasa boz ayı vaşak ve yaban domuzları gibi türleri gözlemleyerek Antalya'nın yalnızca turizmle anılmaması gerektiğini vurgulayan Vural Toros Dağları’ndan deniz seviyesine kadar uzanan çeşitli ekosistemlerin eşsiz görüntülerini kaydetti. Belgeselde boz ayılar ve caretta carettaların yanı sıra dağ keçileri ve yaban domuzları gibi farklı türlerin de yer aldığı bu çalışmalar Antalya’nın bilinmeyen doğal zenginliklerini gözler önüne seriyor. Belgesel çekimleri sırasında Vural doğanın karşı karşıya kaldığı olumsuz durumları da belgeledi. Özellikle caretta carettaların balıkçıların misinasına takılarak yaralanmaları gibi trajik olaylar belgeselin önemli vurgularından biri oldu. Vural insanların otel ve ev yapımıyla hayvanların yaşam alanlarına müdahale ettiğini bu durumun hem insan hem de hayvan popülasyonlarını birbirine yakınlaştırarak kent yaşamında yeni bir denge kurduğunu belirtti. Şehir merkezinde turistlerle birlikte yürüyen yaban domuzlarını gözlemlemek bu durumun ilginç bir yansımasıydı. Vural "Türkiye'de 81 İl Yaban Hayatı" projesi kapsamında çalışmalarını sürdüreceğini ve bir sonraki durağının Bolu olacağını ekleyerek doğa ve yaban hayatı araştırmalarına olan tutkusunu dile getirdi.

Alanya Medya Haber / ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.