Ayda Alanya da 45 Bin tutar teklifi var! Kabul eden sayısı yok durumda!

Ayda Alanya da 45 Bin tutar teklifi var! Kabul eden sayısı yok durumda!
Alanya haber! Alanya'da işçi kıtlığı nedeniyle, aylık 45 bin lira gibi yüksek ücretler teklif edilmesine rağmen bu ücretle çalışmayı kabul eden kimse bulunmuyor. Yükselen yevmiyeler, sektör maliyetlerini artırırken, aynı zamanda meslek liselerine olan ilgiyi artırma ihtiyacını gündeme getiriyor.

Alanya'da tarım inşaat ve turizm gibi sektörlerde yaşanan işçi kıtlığı yevmiyelerin artmasına rağmen işçi bulmanın neredeyse imkansız hale geldiği bir duruma yol açtı.

Günlük ücretlerin 1.500 TL'yi geçtiği ilçede özellikle tarım sektöründe çalışan bulmanın çok zor olduğu belirtiliyor. Ziraat Odası Başkanı Tahir Göktepe tarım işçilerinin ortalama 1.500 TL yevmiye aldığını ve buna rağmen iş gücünde ciddi bir eksiklik olduğunu ifade ederken Hal Derneği Başkanı Adem Kaya da hal işçileri için durumun benzer olduğunu dile getirdi. İnşaat sektöründe ise Müteahhitler Birliği Başkanı Mustafa Küçüker iş gücünün deprem bölgelerine kayması nedeniyle işçi bulmakta güçlük çektiklerini belirtti.

İnşaat işçileri de benzer şekilde 1.500 TL'nin üzerinde yevmiye talep ediyor bu yüksek ücretler dahi iş gücü açığını kapatmaya yetmiyor. Sektör temsilcileri bu darboğazın aşılabilmesi için meslek liselerine ve mesleki eğitim merkezlerine daha fazla öğrencinin yönlendirilmesi gerektiğine dikkat çekiyor. Bu noktada devletin desteğine ihtiyaç duyulduğunu vurgulayan yetkililer mesleki eğitim alanındaki eksikliği gidermenin uzun vadede iş gücü sıkıntısına çözüm olabileceğine inanıyorlar. Artan işçi maliyetleri ve düşen işçilik kalitesi Alanya'daki iş dünyasını zor durumda bırakırken çözüm olarak meslek eğitimine verilen önemin artırılması öneriliyor.

Alanya Medya Haber / ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.