Bakanlıktan arazi sahiplerine müjde; Alanya'da boş kalan araziler para getirecek

Bakanlıktan arazi sahiplerine müjde; Alanya'da boş kalan araziler para getirecek
Tarım ve Ormancılık Bakanlığı tarafından yapılan yeni düzenleme ile boş kalan arazileri kiralanması ve tarıma kazandırılması amacıyla belli çalışmalar yapılacak. Bu kapsamda Alanya'da boş duran tarım arazilerini değerlendirilmesi sağlanacak. Peki bu işlemler nasıl gerçekleştirilecek?

Boş Kalan Araziler Tarıma Kazandırılıyor

Çeşitli sebeplerden dolayı arazisini boş bırakan çiftçiler veya arazi sahipleri bilmeden de olsa tarımsal üretimin geriye düşmesine sebep olmaktadırlar. Boş kalan arazilerin belli bir süre ekilmemesinden kaynaklı olarak topraktaki verimsizlikle ciddi anlamda dikkat çekmektedir.

Toprak Erezyonunun Önüne Geçilecek

Özellikle verimli olarak tabir edilen toprağın üst kısmını erozyon ve çeşitli sebeplerle kaybolması durumu boş kalan arazilerde daha çok ortaya çıkmaktadır. Bu kapsamda Tarım ve Ormancılık Bakanlığı'nın talimatı ile il ve ilçelerde bulunan boş tarım araziler tespit edilecek.

Mal Sahiplerine Kira Ödenecek

Tespit edilen tarım arazileri için belli bir kira bedeli belirlenecek. Belirlenecek olan kira bedelini ödeyecek olan çiftçiler söz konusu tarım arazilerine ekmeği hak kazanacaklar. Arazi sahiplerine ise belirlenmiş olan kira bedelleri ödenecek.

Bu uygulama sayesinde tarımsal üretimi artışı sağlanmış olacak. Aynı zamanda toprağında ekilerek korunması sağlanmış olacak. Uzun süre ekilmeyen toprağının üzerinde büyüyen yabani bitkilerin toprağa vermiş olduğu zararlarının önüne geçilmiş olacak.

Alanya Medya/ ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.