Beyan etmeyen 700 bin kişiye ceza! IBAN ile ödemede bu ibareyi yazmayanın işi kötü!

Beyan etmeyen 700 bin kişiye ceza! IBAN ile ödemede bu ibareyi yazmayanın işi kötü!
Kira gelirlerini beyan etmeyen 700 bin kişiye ceza kesileceği bildirildi. Hazine ve Maliye Bakanlığı, kira gelirlerini beyan etmeyen mükellefler için cezai işlem hazırlığı yapıyor. Bakan Mehmet Şimşek'in açıklamalarına göre, 700 bin kişi tespit edildi. Ayrıca, kira ödemelerinde IBAN ile ödeme yaparken belirli bir ibareyi yazmayanların da cezalandırılacağı uyarısı yapıldı.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek kira gelirlerini beyan etmeyen 700 bin kişinin cezai işleme tabi tutulacağını açıkladı. Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) kira gelirlerini beyan etmeleri gereken mükellefleri banka hesaplarındaki kira ödemeleri üzerinden tespit etti ve bilgilendirme mesajları gönderdi.

Kira bedellerinin banka hesapları aracılığıyla tahsil edilmesi gerektiğini vurgulayan Bakan Şimşek kira gelirini beyan etmeyen 1 milyon kişiye daha uyarı mesajları yollandığını belirtti. Denetimler sonucunda 400 bin adreste kontroller yapıldı ve 1534 milyon TL'lik vergi ve ceza ihbarnamesi düzenlendi.

Kira geliri elde edenlerin tespiti için Dijital Vergi Dairesi ve GİB Mobil platformlarına “Kira Bildirim Formu” eklendi. Bu çalışmalar sonucunda 181 milyon mükellef beyanname verdi 3992 milyar lira matrah ve 1269 milyar lira vergi beyan edildi.

Hükümet kayıt dışı ekonomiyle mücadele ve vergi adaletini sağlama amacıyla kira denetimlerine yoğunlaşmış durumda. Bakan Şimşek sosyal medya üzerinden de vergilendirilmeyen haksız kazançların takipçisi olduklarını vurguladı.

Denetimlerin kayıt dışı ekonomiyi engellemek için sürdürüleceğini belirten Şimşek vergi adaletini güçlendirmeyi hedeflediklerini ifade etti.

Kaynak: TRT

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.