Bu yıl Kültür Festivali Alanya nezdinde de yapılacak!

Bu yıl Kültür Festivali Alanya nezdinde de yapılacak!
Alanya Belediyesi, Yörük kültürünü tanıtmak ve yaşatmak amacıyla Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği 3. Uluslararası Antalya Yörük-Türkmen Kültür Festivali'ne katılacak. Bu yıl festivalin bir bölümü Alanya'da da gerçekleştirilecek.

Alanya Belediyesi Yörük kültürünün tanıtımı ve korunması amacıyla bu yıl 13-15 Eylül tarihlerinde Aksu’da düzenlenecek olan Uluslararası Antalya Yörük-Türkmen Kültür Festivali’ne katılacak. Festivalde belediye geniş bir çadır kurarak Yörük yaşam tarzını ve kültürel mirasını sergileyecek.

Çadırda Yörük göçlerinde kullanılan mutfak eşyaları tarım aletleri kilimler dokuma tezgâhları ve geleneksel kıyafetler gibi birçok kültürel öğe yer alacak. Çobanların kullandığı malzemeler ve Siyah Beyaz Alanya Fotoğrafları Sergisi de katılımcıların beğenisine sunulacak. 40 ülkenin katılımıyla gerçekleşecek bu festivalde Alanya Belediyesi misafirlere özel ikramlar da yapacak. Belediye Başkanı Osman Tarık Özçelik Yörük kültürünün gelecek nesillere aktarılmasının önemine dikkat çekerek bu festivale katkı sunanlara teşekkür etti. Özçelik Yörük kültürünü en iyi şekilde tanıtmayı ve bu köklü mirasın yaşatılmasına destek olmayı amaçladıklarını belirtti. Festival Alanya'nın kültürel zenginliklerini uluslararası bir platformda sergileme fırsatı sunarken Yörük kültürünün yaşatılması adına da önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

Alanya Medya Haber / ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.