Dim Çayı'na lağım suyu mu karışıyor?

Dim Çayı'na lağım suyu mu karışıyor?
 Yazar / Alanya Medya
Alanya'nın Sembol doğal güzelliklerinden olan Dim Çayı yerli ve yabancı turistlerin en Uğrak mekanlarından biridir. Ancak son zamanlarda Jim çayının kenarında görülen kirlilik emareleri çaya lağım suyu karışıyor iddialarının ortaya çıkmasına sebep oldu.

İlçemizin sembol doğal güzelliklerinden biri olan ve gelen her turistin uğramadan ilçemizi terk etmeyeceği Dim Çayı büyük bir tehdit altında. Söz konusu tehdidin temel sebebi ise üzerinde bulunan işletmeler tarafından Dim Çayı'na arıtılmadan verilen atık sular olduğu düşünülmektedir.

Söz konusu iddiaların en büyük sebebi ise çay kenarında görülen ve lağım suyu sebebiyle akarsularda meydana gelecek olan yosunlanma belirtileridir. Dim Çayı etrafında bulunan sayıları 30'un üzerinde olan tesislerin arıtmadan çaya salmış oldukları foseptik atıkları sebebiyle olduğu düşünülen kirlilik ilerleyen süreçlerde dim çayını kirli bir alan haline getirebilir.

Söz konusu mekanların atık su mekanizmalarının acilen denetlenmesi ve gerekiyorsa çaya zarar veren işletmelerin acilen faaliyetlerine söz konusu durum düzelene kadar ara verilmesi gerekmektedir.

Alanya Medya / ÖZEL HABER

Kaynak:Gazete Alanya

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.