Havalimanında yolcu trafiği rekorladı - ANTALYA

Havalimanında yolcu trafiği rekorladı - ANTALYA
Alanya haber. Turizm cennetinde son durum haberleri! Antalya Havalimanı, 2024 yılında turizmde rekor kırarak toplam yolcu trafiğinde 26,6 milyonu aştı. Ağustos sonu itibarıyla, 11,7 milyon yabancı turist Antalya'yı ziyaret etti.

2024 yılı Ağustos ayı itibarıyla Antalya turizmde rekor kırarak 117 milyon yabancı turisti ağırladı ve Antalya Havalimanı'nın toplam yolcu trafiği 266 milyonu aştı.

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) verilerine göre Ağustos ayında iç hatlarda 581 bin dış hatlarda ise 53 milyon yolcu taşındı toplamda 32 bin 520 uçak iniş-kalkış yaptı.

Havalimanında yolcu trafiği rekorladı - ANTALYA

Yük trafiği 69 bin ton olarak kaydedildi. 2023'e kıyasla yabancı turist sayısında %83 artış görülürken Ağustos ayında gelen turist sayısı 26 milyon oldu. 2024 yılı Antalya için en yüksek turist sayısına ulaşılan yıl olarak kaydedildi.

Rusya 26 milyon turist ile Antalya'nın en büyük turizm pazarı olurken Almanya 22 milyon turist ile ikinci İngiltere ise 11 milyon turist ile üçüncü sırada yer aldı.

Alanya Medya / ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.