İlçemize büyük öğrenci göçü başladı

İlçemize büyük öğrenci göçü başladı
 Yazar / Alanya Medya
Aalanya'daki üniversiteleri kazanan öğrenciler için şimdi de kayıt ve taşınma telaşı başladı. Peki Alanya'da kiralık adirelerdeki durum nedir?

Alanya'da binlerce öğrencinin ilçemizdeki üniversiteleri kazanmasıyla kayıt süreci başladı. Bu süreçte öğrenciler konaklama arayışına girdi ve öğrenci yurtları dışında kiralık ev fiyatlarını da değerlendirmeye başladılar.

Devlet yurtlarının öğrenciler için kontenjanlarının artırılmasının ardından, geçmiş yıllardaki sıkıntıların yaşanmayacağı tahmin ediliyor. Öğrenciler genellikle eşyalı daireleri tercih ettiği için, yabancıların ikamet izinleriyle ilgili sorunlar nedeniyle piyasada yeterli sayıda eşyalı kiralık daire bulunmaktadır.

Eşyalı dairelerin fiyatları geçen yıl ile aynı seviyede kalmışken, şehir merkezine uzak konumlanmış eşyalı dairelerde indirimler mevcut. Ayrıca, yurt dışına çıkmayan veya yurt içinde kalmayı tercih eden öğrencilerin, okulların açılacağı son günü beklemeksizin ev kiralarken önceden yerinde görmeleri, ödemeleri resmi kanallardan yapmaları ve anlaşmaları mutlaka emlak ofisleri aracılığıyla ve daire sahiplerinin nezaretinde gerçekleştirmeleri gerekmektedir.

Alanya Medya / ÖZEL HABER

Kaynak:Alanya Postası

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.