Vücut iltihaplarını gidererek bağışıklığını kuvvetlendiriyor. Sindirim sistemini desteklerken solunum yollarını temizliyor. Özellikle kış aylarında görülen kuru öksürüğü geçirmede ve solunum yollarını temizlemede değerlendiriliyor. Taze olarak daha çok tüketilen kekik Antalya'da İrfan Ateş isimli bir vatandaş tarafından 2020 yılında farklı bir yöntemle değerlendirildi.
O yıllarda oldukça fazla talep gören kekik 54 yaşındaki Ateş tarafından karpuz fidanlarının dibine ekildi. Hasat zamanı geldiğinde ilginç bir durum yaşandı. Karpuz fidanının dibine kekik eken Ateş, dağdan toplayıp kaynattığı kekiğin suyunu da toprağa verdi ve sonuçta kekik aromalı karpuz üretimini damgasını vurdu.
Alanya Medya / ÖZEL HABER
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.