Milyonlarca insanın geçim kaynağında sona mı gelindi - ALANYA!

Milyonlarca insanın geçim kaynağında sona mı gelindi - ALANYA!
Antalya, Manavgat ve Alanya'daki turizm esnafı, bölgede turizmin kötüye gittiğini ve gerekli önlemler alınmadığı takdirde turizmin tamamen bitebileceğini dile getiriyor. Bölgedeki işletmeler, artan maliyetler, azalan turist sayıları ve ekonomik zorluklarla mücadele ediyor. Esnaf, geçim kaynaklarının tehlikede olduğunu, turizmin sürdürülebilirliği için acil müdahalelere ihtiyaç duyulduğunu belirtiyor.

Antalya Manavgat ve Alanya’da turizm sektörü esnafların ifadesine göre zor günler geçiriyor. Bölgedeki turist yoğunluğu özellikle Manavgat’ın ünlü Perşembe Pazarı'nda belirgin olmasına rağmen bu durum esnafın kazancına yansımıyor.

Esnaf turistlerin çoğunlukla alışveriş yapmadan sadece gezdiklerini ve bütçelerinin kısıtlı olduğunu dile getiriyor. Turist yoğunluğuna rağmen satışların düşük olması esnafı borçlarla boğuşmaya itiyor ve işlerin kötüye gitmesi durumunda turizmin bölge için sürdürülebilir olmayacağı endişesini artırıyor.

Özellikle havlu parfüm ayakkabı gibi ürünler satan pazarcılar bu duruma çözüm bulunması gerektiğini vurguluyor. Side Alanya ve Serik gibi turistik bölgelerde de benzer şikayetler dile getirilirken Perşembe Pazarı gibi büyük açık pazarların turistler için cazibesini koruduğu ancak esnafa ekonomik anlamda bir fayda sağlamadığı belirtiliyor.

Esnaflar bu tablo karşısında borçların boğaza kadar geldiğini ve işlerin düzelmemesi halinde turizmin ciddi zarar göreceğini ifade ediyorlar. Turizm sektöründeki bu sıkıntılar çözülmezse Antalya ve çevresindeki turizm faaliyetlerinin devamlılığı tehlikeye girebilir.

Alanya Medya Haber / ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.