Motorsikletli ehliyetsiz Antalyalılar dikkat: Artık o şekilde kullanınca büyük cezası var!

Motorsikletli ehliyetsiz Antalyalılar dikkat: Artık o şekilde kullanınca büyük cezası var!
Alanya son haberler! Antalya'nın Gazipaşa ilçesinde ehliyetsiz ve kasksız motosiklet kullanan bir sürücüye, trafik güvenliğini tehlikeye attığı gerekçesiyle 26 bin 90 lira para cezası kesildi. Ehliyetsiz motosiklet kullananlar için artık büyük cezalar uygulanıyor.

Antalya'nın Gazipaşa ilçesinde Trafik Tescil ve Denetleme Büro Amirliği ekipleri trafikte tehlikeli davranışlar sergileyen sürücülere yönelik denetimlerini sürdürüyor. Bu denetimlerde bir motosiklet sürücüsünün ehliyetsiz kasksız ve plakasız olduğunu tespit eden ekipler sürücüye toplam 26 bin 90 lira idari para cezası kesti.

Ceza plakasız araç kullanmaktan 10 bin 917 lira ehliyetsiz araç kullanmaktan 12 bin 977 lira kasksız sürüşten 690 lira ve tehlikeli gürültü çıkaran araç kullanmaktan 1506 lira olarak belirlendi.

Sürücüye "resmi belgeyi bozmak yok etmek veya gizlemek" suçundan adli işlem başlatıldı ve motosikleti trafikten men edilerek otoparka çekildi.

Gazipaşa genelinde yapılan denetimlerde toplamda 122 araç kontrol edildi ve kırmızı ışık ihlali hatalı park kask takmamak yüksek sesle müzik dinlemek seyir halinde cep telefonu kullanmak sigortasız ve ya muayenesiz araçla yola çıkmak emniyet kemeri takmamak gibi ihlallerden 93 bin 204 lira para cezası kesildi.

Yedi motosiklet ve otomobil trafikten men edildi. Bu denetimlerin amacının özellikle okul çevrelerinde ve yoğun trafikte güvenliği sağlamak olduğu belirtildi.

Alanya Medya Haber / ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.